Schoorsteenveger Antwerpen

De schoorsteenveger Antwerpen is een vakman, waar je niet buiten kunt. Je hebt hem nodig om zeker te weten dat je veilig kunt slapen en de brandverzekering uitkeert bij schade. Schoorstenen en rookafvoerkanalen die niet tijdig gereinigd worden, kunnen aanleiding geven tot CO-vergiftiging, rook- of roetvorming in huis en in het ergste geval, brand. Om die redenen eisen de wet en verzekeraars dat je in het bezit bent van een officieel reinigingsattest.

Een rechtsgeldig attest mag alleen verstrekt worden door een erkend schoorsteenveegbedrijf. Schoorsteenveger Antwerpen reinigt, onderhoud en renoveert elke schoorsteen en rookafvoerkanaal op vakkundige wijze. Hieronder geven we je meer informatie over onze werkwijze en diensten die we voor je uitvoeren.

Wat je ook kunt doen is, nu direct contact opnemen met de Antwerpse schoorsteenveger voor een afspraak. Op een tijd dat het je schikt, komen we bij je langs en bespreken meteen wat er moet gebeuren, hoe we dat gaan aanpakken en wat het ongeveer gaat kosten.

Wat komt er kijken bij schouwonderhoud?

Onze hoofdfunctie als schoorsteen onderhoudsbedrijf, is het schoonhouden van schoorstenen en rookafvoerkanalen. Je bent namelijk verplicht om schoorstenen en rookafvoerkanalen periodiek dooreen schoorsteenveger te laten reinigen. Onze dienstverlening, als schoorsteenveegbedrijf, houdt daar echter niet mee op. Je kunt voor nog veel meer schouwzaken een beroep op ons doen.

Roetdoorslag verwijderen

Hoe je het ook wendt of keert, na verloop van tijd zullen er zich in ieder rookkanaal roetdeeltjes af gaan zetten. In oudere panden, waar er vaak nog een gemetselde rookafvoer is, ontstaan er in de loop van de jaren door hitte en de inwerking van vocht, barstjes en scheurtjes. Hierdoor ontstaat roetdoorslag. Je herkent roetdoorslag aan bruine verkleuringen op de gevelstenen of het behang.

Roetdoorslag is niet alleen ontsierend voor je woning en interieur, het veroorzaakt ook een nare geur en heeft schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Onze professionaliteit is het vervangen en reinigen van aangetaste stenen en pleisterwerk, zonder dat je daar enige overlast van ondervindt.

Rookkanaal vrijmaken van hindernissen

Zowel een schoorsteen die vaak, als een die vrijwel nooit gebruikt wordt, kan te maken krijgen met obstakels die de trek belemmeren. Dat kunnen ophopingen van bladeren, een woekerende klimop, vogelnesten of creosoot zijn. Creosoot is een harde afzetting aan de binnenkant van de schoorsteen. Ze ontstaat na verbranding van verkeerde brandstoffen, zoals kunststoffen en verlijmde houtsoorten. Om deze hardnekkige aanslag te verwijderen, hanteren we speciale gereedschappen en methoden. Het roet- en creosootafval wordt door ons als chemisch afval afgevoerd.

Accessoires plaatsen

Wanneer je jaar na jaar, last hebt van nestelende vogels in de schoorsteen, is het handig hier een versperring voor te laten plaatsen. Een simpel rooster wat wel de rook doorlaat, maar geen vogels. Is je rookuitlaat gevoelig is voor inslag van regen, biedt een vaste schoorsteenkap uitkomst. Slaat de wind regelmatig in de schoorsteen of muurdoorvoer, met als gevolg dat hij minder trekt en de cv-installatie steeds uitvalt? Voor elk model rookafvoer, kun je bij ons terecht voor de plaatsing van speciale windkappen. Je hebt de keuze uit een ruim aanbod van modellen en uitvoeringen. Windkappen kosten bijna niets, maar je hebt er heel veel gemak van. Ze draaien bij het geringste zuchtje wind mee, zodat deze er niet meer in kan slaan.

Voor pellet en houtkachels zijn er eveneens voor onderin de schoorsteen accessoires te verkrijgen om de trek te verbeteren. Denk hierbij aan een trekregelaar en/of roetschuif.

Schoorsteenreparatie en/of renovatie

Elke schoorsteen kan op den duur een beschadiging oplopen. Dat kan zijn door te heet stoken, ouderdom van de materialen of onvakkundig uitgevoerde veranderingen aan de constructie van het pand. Door de ontstane scheurtjes in het afvoerkanaal kan de schoorsteen dan gaan ‘lekken’. Dat kan zowel van buiten naar binnen zijn, denk aan regenwater, als van binnen naar buiten, door rook. Bij het laatste spreken we dan van ‘valse trek’. Ook schoorsteenrenovatie is een tak van werkzaamheden die onze schoorsteenvegers in Antwerpen met vakkundigheid voor je uitvoeren.

Waarom een erkend schoorsteenveger?

Op het moment dat er calamiteiten ontstaan door een vervuilde schoorsteen en dit aanleiding geeft tot schade aan personen of goederen, ben je niet verzekerd. Mits, je een attest van een recentelijk uitgevoerde reiniging kunt overleggen. In het ongunstigste geval kun je zelfs nog aansprakelijk gesteld worden voor nalatigheid. Een verzekeringmaatschappij keert alleen dan uit, wanneer je een rechtsgeldig bewijs kunt overleggen, waaruit blijkt dat je schoorsteen tijdig én door een schoorsteenspecialist gereinigd is.

Een rookdoorvoer van een cv-installatie mag eveneens door de installatietechnicus gereinigd worden die de cv-ketel komt schoonmaken. Je ontvangt dan voor beiden een rechtsgeldig afschrift. De schoorsteenveger is alleen bevoegd de rookdoorvoer te reinigen. Indien het bedrijf niet eveneens een installatievergunning heeft, mag hij je géén attest voor de cv-installatie verstrekken.

Wat kost een schoorsteenveger Antwerpen?

Zoals je ziet, is het aantal karweien en welke soort reiniging er uitgevoerd moet worden, bepalend voor de uiteindelijke kostprijs.Gemiddeld echter, kun je per te reinigen rookkanaal rekening houden met een bedrag dat ligt tussen de € 60,- en € 100,-. Zodra je het schoonmaken van de rookdoorvoer combineert met het jaarlijkse onderhoud van de ketel, ben je met een gemiddeld bedrag van € 100,- tot € 150,- voordeliger uit. Laat je een schoorsteenveger apart voor een vogelnest komen, kost dat net als een volledige reiniging € 60,- tot € 100,-. Wanneer de schoorsteenveger Antwerpen tijdens een reiniging een vogelnest aantreft dat verder geen extra werk met zich meebrengt, zal hij dat niet apart in rekening brengen. Dit gaat dan in een moeite door. Indien het nest zo vast zit dat de nestboor eraan te pas moet komen of er een schoorsteenreparatie vereist is, wordt het plaatje anders. Ook dit zal hij dan van te voren met je bespreken.Aard prijsverschil rookdoorvoer reinigenJe zult je misschien afvragen, waarom de prijs van een schoorsteen vegen bij het ene rookkanaal € 60,- en bij het andere € 100,- kost. De uiteindelijke prijs van een reinigingsbeurt is onder andere afhankelijk van de mate van vervuiling, het aantal rookkanalen dat je tegelijkertijd laat schoonmaken, je woonplaats en de bereikbaarheid van de rookuitlaat. Daarbij geldt ook:

 • Dat de prijs per rookdoorvoer lager wordt, naarmate je meerdere rookkanalen te reinigen hebt. Als één schoorsteen reinigen € 60,- tot € 100,- kost, betaal je voor meerderen geen meervoud, maar een lager bedrag.
 • Wanneer je voor een complete onderhoudsbeurt van de cv-ketel + rookdoorvoer € 100,- tot € 150,- betaalt, ben je voordeliger uit dan dat je, apart een schoorsteenveger voor de rookdoorvoer én een installatietechnicus voor de ketel laat komen.
 • Zoek je op Antwerpen schoorsteenveger, laat er dan geen uit Limburg komen. Extra vervoerskosten worden al snel doorberekend met € 0,50 per km.
 • Heb je een vast onderhoudscontract, zul je voordeliger uit zijn met de reinigingsprijs van je schoorsteen en/of rookdoorvoeren.

Bespaar op prijs schoorsteenvegenAls je keurig op tijd, elk jaar de schoorsteen of cv-rookafvoer laat reinigen, bespaar je op de onderhoudskosten. Een goed onderhouden schoorsteen schoonmaken is voor de Antwerpse schoorsteenveger een klusje dat hij fluitend doet. Wanneer er geen herstelwerkzaamheden of het plaatsen van accessoires verder bij aan te pas komen, ben je voor een € 60,- tot € 100,- klaar. Blijkt halverwege dat een camera inspectie vereist is of er een vogel een nest in de schoorsteen heeft gebouwd, wordt het bedrag met € 60,- tot € 100,- hoger.De meest voordelige manier van schoorsteen vegen is, met een onderhoudscontract. Als schoorsteenveger Antwerpen nemen we het volledige onderhoud van je rookdoorvoeren en schoorstenen voor onze rekening. We houden de periodieke agenda bij en komen langs op de afgesproken tijd, voor de afgesproken prijs. Je hoeft nergens meer aan te denken en hebt de garantie dat het verplichte onderhoud door een erkend vakman wordt uitgevoerd.Antwerpen schoorsteenrenovatieSchoorstenen van nieuwe huizen worden steeds vaker standaard uitgerust met een rvs rookdoorvoer. Oudere woningen hebben nog veelal een gemetselde schoorsteen, al dan niet voorzien van een rookbuis van gebakken klei. Bij renovatie van de schoorsteen wordt er in de oude schoorsteen een nieuwe rvs-pijp gestoken. Dat is niet alleen de snelste manier van renoveren, maar ook meteen de meest brandveilige. Bij schoorsteenveger Antwerpen kun je vrijblijvend terecht voor advies en een prijsopgave van schoorsteenrenovatie.Hoe raakt een schoorsteen beschadigd?Aan schoorstenen die niet (meer) gebruikt worden, zul je in het begin niet zoveel merken. Als jarenlang vocht, weersinvloeden en vogels vrij spel hebben gehad, kan er schade aan het metselwerk of de rookbuis zijn ontstaan. Dit kan aanleiding geven tot een slecht of niet meer trekkend rookkanaal, vochtoverlast en geurtjes van vogelnesten in de woning.Aan de andere kant, ook wanneer je wél intensief gebruik maakt van de schoorsteen kan deze schade oplopen. Te weinig of geen onderhoud, dragen ertoe bij dat de hitte oploopt in de schoorsteen. Oude stenen en voegen kunnen daardoor kapot gestookt worden. Anderzijds kan er door ondeskundig schoonmaken van het rookkanaal, dusdanige schade ontstaan dat dit alleen nog maar met een professionele schoorsteenrenovatie te verhelpen is.Beschadigde schoorsteen gevolgenDe grootste risico’s die je loopt bij een beschadigde schoorsteen zijn een verstopping en schoorsteenbrand. Op het moment dat rookgassen niet meer naar buiten afgevoerd kunnen worden, komen deze in de woning terecht. Een modern stookapparaat zal dan in de beveiligingsmodus vallen en zichzelf uitschakelen. Bij een ouderwetse kachel of open haard is dit niet het geval. CO-vergiftiging is, zelfs vandaag de dag nog, in België de meest voorkomende doodsoorzaak op het gebied van vergiftigingen. Zodra je merkt dat een schoorsteen minder goed trekt of je anderzijds een vermoeden hebt dat er schade in het rookafvoerkanaal is ontstaan, laat je het best de schoorsteenveger Antwerpen even langskomen.Het belang van gecertificeerde schoorsteenvegersVoor rookdoorvoeren van cv-installaties geldt er de wettelijke verplichting periodiek de schoorsteen te laten reinigen en onderhouden. Niet alleen bij de wet is dit besloten, ook verzekeringsmaatschappijen onthouden zich van schadevergoeding, wanneer je geen officieel recentelijk opgemaakt reinigingsattest kunt overleggen. In die zin is het dus belangrijk dat je niet zelf aan de slag gaat, maar gewoon even met de Antwerpse schoorsteenkuiser belt. Zij kunnen je ook meteen vertellen hoe frequent, periodiek in jouw geval is. Daar waarvan het ene verwarmingstoestel jaarlijks het rookafvoerkanaal gereinigd moet worden, ligt dat bij een ander op een tweejaarlijkse periode.Het belang van gecertificeerde schoorsteenvegersVoor rookdoorvoeren van cv-installaties geldt er de wettelijke verplichting periodiek de schoorsteen te laten reinigen en onderhouden. Niet alleen bij de wet is dit besloten, ook verzekeringsmaatschappijen onthouden zich van schadevergoeding, wanneer je geen officieel recentelijk opgemaakt reinigingsattest kunt overleggen. In die zin is het dus belangrijk dat je niet zelf aan de slag gaat, maar gewoon even met de Antwerpse schoorsteenkuiser belt. Zij kunnen je ook meteen vertellen hoe frequent, periodiek in jouw geval is. Daar waarvan het ene verwarmingstoestel jaarlijks het rookafvoerkanaal gereinigd moet worden, ligt dat bij een ander op een tweejaarlijkse periode.Als professioneel schoorsteenveegbedrijf Antwerpen komen we met een zogenaamde ‘nestboor’. Hoe kleiner en lichter het nest nog is, des te sneller we klaar zijn. Dat heeft voor jou als voordeel dat je minder betaalt. Vogelnesten verwijderen wordt in de schoorsteenwereld namelijk berekend naar uurtarief. Misschien is het je wel eens opgevallen, maar de meeste vogels bouwen de gehele nestelperiode gestaag door aan hun optrekje.Na verwijdering van het nest is ons advies, meteen een vogelwering te laten plaatsen. Dat kan in de vorm van een schoorsteenkap of rooster. Onze vakman zal je daar diverse modellen van tonen.Verplicht schoorsteen reinigenDe verplichting op de schoorsteen reinigen is voor cv-installaties type B. Type B cv-installaties zijn zogenaamde ‘open stooktoestellen’. Deze betrekken hun verbrandingslucht uit de ruimte waarin ze geplaatst zijn. Een reinigingsplicht geldt voor cv-installaties op:

 • Vaste brandstof zoals hout, pellets en steenkool. Het vermogen is hierbij niet van belang.
 • Stookolie of gas met een vermogen vanaf 20 kW.

De periodieke onderhoudstermijnen zijn:

 • Elk jaar voor cv-installaties op vaste brandstof en stookolie.
 • Tweejaarlijks voor cv-installaties op gas.

Niet verplicht schoorsteen reinigenVoor stooktoestellen en open haarden die individueel werken, dus die niet aangesloten zijn op een centraal verwarmingssysteem, geldt er géén wettelijke verplichting voor schoorsteen reinigen. Individuele verwarmingstoestellen zijn:

 • Open haard
 • Olie- of gashaard
 • Boiler op gas voor warm water.

Verantwoordelijkheid schoorsteen vegenDe eigenaar van een pand is uiteraard zelf verantwoordelijk voor een optimaal onderhoud van de rookafvoerkanalen. Volgens de Belgische huurwet echter, heb je ook als huurder bepaalde verantwoordelijkheden. Het onderhoud, dus het regelmatig laten reinigen van de schoorsteen, ligt ter verantwoording van de huurder. Is er schade aan de schoorsteen, waardoor een schoorsteenrenovatie vereist is, is dit voor de eigenaar.Onze serviceAls gecertificeerd schoorsteenveger Antwerpen en specialist in schouwonderhoud, loop je bij ons niet tegen onverwachte zaken op. Wat we je offreren, maken we ook waar. Bij ons geen onplezierige verrassingen, zoals extra kosten achteraf. Ook al tref je misschien niet de meest goedkope schoorsteenveger van Antwerpen, je bent er bij ons wel van verzekerd dat je klus geklaard, wordt door een gecertificeerde vakman.Bij schoorsteenveger Antwerpen werken we alleen met professionele schoorsteenvegers die op vakkundige wijze elke denkbare soort rookafvoerkanaal reinigen, herstellen en vernieuwen. Benieuwd naar onze prijzen? Maak nu vrijblijvend een afspraak. We sturen je zo snel mogelijk een geclassificeerde schoorsteenveger toe.Actieve regio’sU kan een offerte aanvragen over heel de provincie Antwerpen zoals:

 • 2630 Aartselaar
 • 2370 Arendonk
 • 2387 Baarle-hertog
 • 2490 Balen
 • 2340 Beersel
 • 2580 Beerzel
 • 2600 Berchem
 • 2040 Berendrecht
 • 2590 Berlaar
 • 2560 Bevel
 • 2830 Blaasveld
 • 2530 Boechout
 • 2820 Bonheiden
 • 2221 Booischot
 • 2850 Boom
 • 2140 Borgerhout
 • 2880 Bornem
 • 2150 Borsbeek
 • 2288 Bouwel
 • 2930 Brasschaat
 • 2960 Brecht
 • 2870 Breendonk
 • 2520 Broechem
 • 2070 Burcht
 • 2480 Dessel
 • 2100 Deurne
 • 2570 Duffel
 • 2650 Edegem
 • 2430 Eindhout
 • 2180 Ekeren
 • 2520 Emblem
 • 2910 Essen
 • 2440 Geel
 • 2590 Gestel
 • 2275 Gierle
 • 2280 Grobbendonk
 • 2220 Hallaar
 • 2980 Halle-zoersel
 • 2801 Heffen
 • 2830 Heindonk
 • 2220 Heist-op-den-berg
 • 2620 Hemiksem
 • 2200 Herentals
 • 2270 Herenthout
 • 2230 Herselt
 • 2880 Hingene
 • 2660 Hoboken
 • 2940 Hoevenen
 • 2811 Hombeek
 • 2320 Hoogstraten
 • 2235 Houtvenne
 • 2540 Hove
 • 2235 Hulshout
 • 2222 Itegem
 • 2920 Kalmthout
 • 2950 Kapellen
 • 2460 Kasterlee
 • 2560 Kessel
 • 2500 Koningshooikt
 • 2550 Kontich
 • 2430 Laakdal
 • 2811 Leest
 • 2460 Lichtaart
 • 2500 Lier
 • 2870 Liezele
 • 2275 Lille
 • 2040 Lillo
 • 2547 Lint
 • 2890 Lippelo
 • 2990 Loenhout
 • 2390 Malle
 • 2880 Mariekerke (bornem)
 • 2240 Massenhoven
 • 2800 Mechelen
 • 2321 Meer
 • 2450 Meerhout
 • 2328 Meerle
 • 2170 Merksem
 • 2330 Merksplas
 • 2322 Minderhout
 • 2400 Mol
 • 2200 Morkhoven
 • 2640 Mortsel
 • 2812 Muizenv
 • 2845 Niel
 • 2560 Nijlen
 • 2200 Noorderwijk
 • 2970 ’s Gravenwezel
 • 2390 Malle
 • 2880 Mariekerke (bornem)
 • 2240 Massenhoven
 • 2800 Mechelen
 • 2321 Meer
 • 2450 Meerhout
 • 2328 Meerle
 • 2170 Merksem
 • 2330 Merksplas
 • 2322 Minderhout
 • 2400 Mol
 • 2200 Morkhoven
 • 2640 Mortsel
 • 2812 Muizen
 • 2845 Niel
 • 2560 Nijlen
 • 2200 Noorderwijk
 • 2520 Oelegem
 • 2260 Oevel
 • 2250 Olen
 • 2491 Olmen
 • 2861 Onze-lieve-vrouw-waver
 • 2390 Oostmalle
 • 2890 Oppuurs
 • 2360 Oud-turnhout
 • 2275 Poederlee
 • 2382 Poppel
 • 2242 Pulderbos
 • 2243 Pulle
 • 2580 Putte
 • 2870 Puurs
 • 2230 Ramsel
 • 2520 Ranst
 • 2380 Ravels
 • 2840 Reet
 • 2470 Retie
 • 2310 Rijkevorsel
 • 2820 Rijmenam
 • 2870 Ruisbroek (antw.)
 • 2840 Rumst
 • 2627 Schelle
 • 2970 Schilde
 • 2900 Schoten
 • 2223 Schriek
 • 2890 Sint-amands
 • 2960 Sint-job-in-’t-goor
 • 2860 Sint-katelijne-waver
 • 2960 Sint-lenaarts
 • 2940 Stabroek
 • 2840 Terhagen
 • 2460 Tielen
 • 2830 Tisselt
 • 2260 Tongerlo
 • 2300 Turnhout
 • 2431 Varendonk
 • 2431 Veerle
 • 2240 Viersel
 • 2340 Vlimmeren
 • 2290 Vorselaar
 • 2430 Vorst (kempen)
 • 2350 Vosselaar
 • 2531 Vremde
 • 2550 Waarloos
 • 2800 Walem
 • 2275 Wechelderzande
 • 2381 Weelde
 • 2880 Weert
 • 2260 Westerlo
 • 2390 Westmalle
 • 2235 Westmeerbeek
 • 2222 Wiekevorst
 • 2110 Wijnegem
 • 2830 Willebroek
 • 2610 Wilrijk
 • 2160 Wommelgem
 • 2323 Wortel
 • 2990 Wuustwezel
 • 2240 Zandhoven
 • 2040 Zandvliet
 • 2260 Zoerle-parwijs
 • 2980 Zoersel
 • 2070 Zwijndrecht
Werkzaamheden Kosten
Eén rookkanaal of schoorsteen reinigen € 60,- tot € 100,-
Camera inspectie € 100,-
Weghalen vogelnest € 60,- tot € 100,-
Accessoire plaatsen € 60,- tot € 100,-
Reinigen rookdoorvoer + cv-installatie € 100,- tot € 150,-