Schouwveger pelt


Ben je op zoek naar een erkende schouwveger pelt? Een goede schouwveger zorgt dat je schoorsteen weer perfect werkt. Hij reinigt de binnenkant van de constructie grondig van roet, verstoppingen en schadelijke stoffen – zonder dat het een rommeltje in huis wordt! Zo kunnen jij en je gezin weer volop genieten van de warmte van je haard, in elk seizoen van het jaar. Neem vandaag nog contact op met onze schoorsteenveger pelt

schouwveger pelt

Waarom een schouwveger pelt inhuren?

Een open haard is zalig warm, ontzettend sfeervol, ruikt authentiek en is een goedkope manier om een huis te verwarmen. Bij open vuur spelen er echter altijd een paar risico’s. Brandbare materialen zoals teer kunnen zich ophopen in de schoorsteen en tot een schoorsteenbrand leiden. Als het rookkanaal niet goed trekt, kunnen rook en gevaarlijke gassen (zoals het beruchte koolmonoxide) terug de woning inkomen. En van buitenaf kunnen vogels een nest bouwen in de schoorsteen, met een verstopping tot gevolg.

De schouwveger lost al deze problemen snel en bekwaam voor je op. Hij veegt de binnenkant van de schoorsteen met speciale gereedschappen. Het rookkanaal wordt dan volledig vrijgemaakt van verstoppingen, brandbare materialen, en as en roet die terug de woning in kunnen stuiven. Daardoor verminder deze behandeling het risico op brandjes, vuil en rook en vergiftiging door koolmonoxide sterk.

Wat zijn de voordelen van een schouwveger inhuren?

Door een schouwveger pelt in te huren krijg je de perfecte werking van je haard terug. Je vuur brandt fel en heet, alle rook en schadelijke verbrandingsgassen worden naar buiten afgevoerd, en alle gevaarlijke (brandbare) stoffen worden uit het rookkanaal verwijderd. Zeker als de koude jaargetijden eraan komen is het aan te raden om je schoorsteen te laten reinigen – zodat je de hele winter onbekommerd kunt genieten van je haard.

Een schouwveger kan ook een (nieuwe) kap op je schoorsteen installeren. Een kap op de schoorsteen zorgt voor een betere, gelijkmatige afvoer van de rook en voorkomt het inregenen van je schouw. Als er in jouw omgeving vogels hun nest bouwen in de schouw, kan de vakman roosters plaatsen die dat voorkomen. Een schoorsteenveger kan je schouw ook vrijmaken van alg, schimmel of mos, zodat die er weer piekfijn uitziet.

Verder signaleert een schouwveger eventuele schade (gebroken stenen, verkruimelend metselwerk) aan de schoorsteen. Die treedt bijvoorbeeld op door de afwisseling van verhitting door stoken en afkoeling door vorst. Zo kan je op den duur tijdig een schoorsteenrenovatie laten uitvoeren en voorkom je schade aan jouw of andermans woning.

Belangrijk – verkrijg een reinigingsattest voor je verzekering!

Voor bepaalde verzekeringen kan het nodig zijn om een reinigingsattest te tonen aan je verzekeringsmaatschappij. Dat attest bevestigt dat de schouw tijdig gereinigd is, zodat je kunt aantonen dat een eventuele brand niet door een slecht werkende schouw veroorzaakt is. Alleen een erkende schouwveger kan zo’n attest afgeven na zijn werkzaamheden!

Kies voor de beste vakman in jouw buurt

Natuurlijk wil je een schouwveger pelt die zijn werk snel, professioneel en zonder overlast uitvoert. En ook wil je niet méér betalen dan nodig is. Kies daarom een vakman in jouw buurt die jarenlange ervaring heeft en je van dienst kan zijn met alle voorkomende werkzaamheden aan de schouw.

Recent Content