Schouwonderhoud hasselt


Misschien vraagt u zich af wanneer u de schouw voor het laatst heeft laten reinigen door een schoorsteenveger hasselt. Het is in hasselt verplicht om deze jaarlijks of uiterlijk per twee jaar te laten reinigen. Bij Schouwonderhoud hasselt kunt u dit makkelijk en snel laten doen tegen lage tarieven. Het reinigen van de schouw heeft niet alleen voordelen op het gebied van de natuur, maar ook kunt u er langer van genieten en blijft de schouw er prachtig uitzien. Als er achterstallig onderhoud plaatsvindt dan kunnen er opstoppingen optreden. Dit kan weer nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid en van de medebewoners. Rook en gassen kunnen zich gaan verspreiden in de woning. Dit kan er tevens voor zorgen dat er brand ontstaat in de woning.

schouwonderhoud hasselt

Veiligheid voorop

Helaas komt het vaak voor dat er brand ontstaat doordat er een ophoping van teer en roet zich ophoopt. Ook vogelnesten in de schoorsteen kunnen brand veroorzaken. Schouwonderhoud hasselt zal de complete bouw van de schoorsteen en van de schouw nalopen en kijken waar er verbeteringen kunnen worden toegepast. Daarnaast krijgt u de testresultaten en de verrichtte handelingen ook op papier krijgen zodat u weet wat er al aan onderhoud is gedaan. Zorg voor een tijdig onderhoud zodat niet alleen de zichtbare rook zich niet kan verspreiden in de woning, maar ook dat de onzichtbare gassen geen kans hebben om zich te verspreiden in de woning. Koolmonoxide wordt vaak ook veroorzaak door een ophoping of een verstopping in de schoorsteen. Koolmonoxide is een zeer gevaarlijke en onzichtbare stof die zich makkelijk door de woning verspreidt en jaarlijks nog vele levens eist.

Welke problemen kunnen zich voordoen in de schouw?

Wanneer het onderhoud aan de schouw niet tijdig gebeurd of wanneer dit niet op de juiste manier wordt uitgevoerd, dan kunnen zich een aantal problemen voordoen in de schouw. Zo zal er bij het verbranden van hout altijd roet en teer worden afgezet in de schouw. Teer is zeer brandbaar. Als er constant hete lucht langs wordt gevoerd (wat onvermijdelijk is telkens als je hout brand in de haard), dan kan de achtergebleven teer in brand vliegen. Als dit in de schoorsteen gebeurd, is dat geen probleem. Maar het is wat nadeliger wanneer deze vlammen overslaan in de woning. Daarnaast houden vogels ervan om warme plekken te zoeken om hun nestjes te bouwen. Dit doen ze daarom ook vrij vaak in de schoorsteen. Nadat de vogels zijn uitgevlogen, blijft het nestje vaak achter dat voor verstoppingen zorgt. Tot slot kan het zijn dat de luchtkanalen en filters niet juist functioneren. Dan kan er koolmonoxide ontstaan. Deze reukloze stof zal zich door de woning verspreiden en nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.

De diensten van Schouwonderhoud hasselt

Het is daarom belangrijk om te weten dat u kunt bouwen op de diensten van Schouwonderhoud hasselt. Naast dat reiniging belangrijk is, is natuurlijk ook renovatie van de schoorsteen en het verwijderen van obstructies belangrijk. Deze zaken worden allemaal gedaan door Schouwonderhoud hasselt. Neem contact op om te kijken welke mogelijkheden u te bieden zijn.

Recent Content